OSMANİYE / MERKEZ - Osmaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Bilim Olimpiyatları ve Proje Yazma İlk Adım” Bataryasız Güneş Enerjili Araç” adlı projemizde amacımız bilişim, kodlama, proje yazma alanında ilgisi, bilgisi olan öğrencilerimizi organize edip yönlendirebilmek. Uygulama sınıfımızda birebir ürün çıkartarak çalışma yapılmaktadır. Okulumuzda bilim, proje üzerinde ilgi ve merakları doğrultusunda destek isteyen bütün öğrencilerimize yönelik yapılmaktadır. Okulumuzun ve öğrencilerin bu gibi alanda yapılan çalışmalara aktif olarak katılabilmesi ve kendilerini gerçekleştirebilmeleri için çalışmalar devam edecektir. Çalışmalar dönem başından dönem sonuna kadar ve bazı çalışmalarda yaz tatillerinde bile devam edilmesi düşünülmektedir.

Bu çalışma ile birçok öğrenciyi de arkasında sürükleyerek kodlama ve kendi ürününü oluşturma, geliştirme açısından motive etmesi beklenilmektedir.

Önümüzdeki yıl için şimdiden plan ve program hazırlığına başlanılması talebi oluşmaktadır.

Öğrencilerin bu alanda desteklendiğini bilmek mutlu edecektir.

Proje yamayı bilmek ve bu basamakları takip ederek yazmak öz disiplin sağlayacağı düşünülmektedir.

BELİRLİ GÜN VE HAFTALARI ÖZLÜ SÖZLERLE SÜSLÜYORUM

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİ ESKİ ÖĞRETMENLERİMİZDEN FATİH ALİBEKİROĞLU'NU ZİYARET ETMİŞLERDİR.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uhdesinde gerçekleştirilen "Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında okulumuz konferans salonunda okuma söyleşisi gerçekleştirdik. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sündüs ÜSTÜNER Hocamız başta olmak üzere Hakan SANCAR, Muhammet BİÇER, Zekeriya GÜL, Adil TOPRAK ve Mehmet ÇETİNKAYA Hocalarımıza programa katkıları için teşekkür ediyoruz.

Haz

"Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber,

Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber."

Osmaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Grubundaki öğrencilerimizle, Meslek Dersleri öğretmenimiz Ramazan YILMAZ rehberliğinde Bursa, Çanakkale ve Konya gezimizden kareler

May

İlim, hikmet, sanat ve spor alanlarında rol model olacak örnek şahsiyetlerin isimleri; okulumuz dersliklerine ve çeşitli kullanım alanlarına verildi. Bu vesileyle öğrencilerimizin sınıflarına verilen örnek şahsiyetlerle ilgili araştırma yapmaları ve öğrencilerimizin bu örnek şahsiyetleri tanımaları sağlandı.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Dezavantajlı gruplara yönelik etkili eğitim süreçleri ile ilgili okulumuz Rehber Öğretmenleri Bülent Yalçın ÇEKER ve Fatih ATLI Hocalarımız, okulumuz öğretmenlerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler. Yapılan toplantılarda dezavantajlı öğrencilere yönelik akran danışmanlığı uygulamasının yapılması ve bununla birlikte okul genelinde toplum hizmet uygulamaları ve sosyal sorumluluk projelerine öğrencilerin yönlendirilmesi ve bu etkinlikler sonucunda farkındalık yaratan öğrencilere onur belgesi verilmesi kararlaştırıldı.

Rehber Öğretmenlerimiz Bülent Yalçın ÇEKER ve Fatih ATLI Hocalarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.